Vulin: Niz mera da stavimo Francuskoj do znanja...

Ministar Aleksandar Vulin kaže da će Vlada imati niz bilateralnih mera kako bi Francuskoj stavila do znanja da je nezadovoljna neizručivanjem Ramuša Haradinaja.

Izvor: Beta
Podeli
Tanjug / Dimitrije Goll
Tanjug / Dimitrije Goll

Vulin je novinarima u Beogradu kazao da zbog te odluke suda iz Kolmara odnosi Srbije i Francuske "ne mogu da budu kao što su bili".

"Vlada je izrazila svoj stav da smatra da ovakva odluka francuskog suda ne može da prođe bez posledica po naše bilateralne odnose", rekao je Vulin, upitan o navodima Večernjih novosti da je Vlada Srbije svim državnim zvaničnicima, službenicima i direktorima javnih preduzeća naložila da otkažu službena putovanja u Francusku i da u naredna tri meseca ne dogovaraju nikakve posete toj zemlji.

Vulin je kazao da je Srbiji stalo do žrtava, do istine o ratnim zločinima, kao i do toga da pravo nadvlada politiku, što se kako je istakao nije desilo.

"Ne možete totalno da pogazite pravo, da to uradite na ovaj način, da pokažete da je politika daleko iznad prava i da mislite da će se Srbija praviti kao da se ništa nije desilo, i da će okrenuti glavu i tolerisati kršenje međunarodnog prava", rekao je Vulin.

Apelacioni sud u francuskom gradu Kolmaru odbio je u četvrtak zahtev Srbije za izručenje Haradinaja. Haradinaj je odlukom suda na koju Srbija više nema pravo žalbe, oslobođen i vratio se na Kosovo.

Haradinaj je priveden 4. januara na teritoriji Francuske, na osnovu poternice koju je protiv njega izdala Srbija zbog ratnih zločina počinjenih tokom rata na Kosovu 1998. i 1999. godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 273 idi na stranu