U Arkanzasu pogubljen četvrti zatvorenik za osam dana

U američkoj državi Arkanzas pogubljen je i četvrti zatvorenik za osam dana, nakon što 12 godina nije izvršena nijedna smrtna kazna.

Izvor: Beta/AP
Podeli
Foto: GettyImages
Foto: GettyImages

U zatvoru u gradu Varner smrtonosnom injekcijom je pogubljen 38-godišnji Kenet Vilijams. Zatvorenik je proglašen mrtvim sinoć u 11.05 časova po lokalnom vremenu, 13 minuta posle početka pogubljenja.

Izveštač Asošiejted presa koji je prisustvovao pogubljenju rekao je da se telo osuđenika trzalo 20 puta pre no što je umro.

Prema rečima portparola guvernera, to je bila "nevoljna reakcija mišića" kao posledica jednog od hemijskih sredstava upotrebljenih za pogubljenje.

Vilijams je 1999. osuđen na smrt zbog ubistva koje je počinio posle bekstva iz zatvora. Vilijams je već bio osuđen na doživotnu kaznu zbog još jednog ubistva. Dok je bežao izazvao je sudar u kojem je poginula još jedna osoba.

Pre pogubljenja se izvinio i rekao da je pogrešio i da su zločini koje je počinio "bezosećajni, izuzetno bolni i neoprostivi".

U Arkanzasu je prošle sedmice izvršena prva smrtna kazna od 2005, a u utorak je izvršeno i dvostruko pogubljenje, prvo u SAD od 2000.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 482 idi na stranu