Preminuo urednik RTS Nenad J. Ristić

Beograd -- Novinar RTS Nenad J. Ristić, odgovorni urednik Redakcije dopisništava i dugogodišnji urednik centralnog Dnevnika, preminuo je u Smederevskoj Palanci.

Izvor: RTS
Podeli
Foto: Screenshot/RTS
Foto: Screenshot/RTS

Radeći u RTS-u, Nenad J. Ristić je najznačajniji doprinos ostavio u Redakciji dopisništava i emisiji "Ovo je Srbija", koja je tokom njegovog rada postala jedan od najznačajnijih i najgledanijih segmenata celokupnog Informativnog programa.

Novinarsku karijeru započeo je kao dopisnik iz rodnog mesta, Smederevske Palanke. Bio je novinar lista Goša i urednik u gradskoj televiziji Goša.

Devedesetih prelazi u Beograd. Sa mesta novinara u eksperimentalnom programu Radio-televizije Jugoslavija imenovan je za glavnog i odgovornog urednika Informativnog programa Ju info kanala.

Vrlo brzo pokazao je organizacione i voditeljske sposobnosti i postao jedno od najpopularnijih lica tadašnjeg medijskog prostora u Srbiji. Kao teatrolog, glumac amater i stručnjak za književnost, u tamošnjoj redakciji za kulturu pokrenuo je svojevrsni kulturni dnevnik, emisiju "Scena".

Krajem 2003. prelazi na RTS. Bio je urednik Drugog i Trećeg dnevnika, komentator najvažnijih prenosa i političkih događaja.

Od 2008. je odgovorni urednik Redakcije dopisništava. Unapredio je tu mrežu i tehnološki i kadrovski, a njenu emisiju "Ovo je Srbija" svrstao među najgledanije.

Svi ćemo ga pamtiti kao Magija i velikog zaljubljenika u televiziju i njeno novinarstvo i čoveka koji je do poslednjeg dana obavljao svoje uredničke obaveze.

Mesto i datum sahrane biće naknadno objavljeni.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 150 idi na stranu