Novosti: Kontramere Vlade Srbije - tromesečni bojkot FR

Beograd -- Vlada Srbije naložila je svim zvaničnicima i službenicima u ministarstvima, kao i direktorima javnih preduzeća da otkažu planirana službena putovanja u FR.

Izvor: Beta
Podeli
Foto: Tanjug
Foto: Tanjug

Vlada je, kako pišu "Večernje novosti" u izdanju od subote, naložila da zvaničnici i službenici u naredna tri meseca ne dogovaraju nikakve posete i aktivnosti toj zemlji.

Kako se navodi, ta odluka je jedan u nizu odgovora na odluku Apelacionog suda u Kolmaru da odbije zahtev Srbije za ekstradiciju bivšeg vođe OVK Ramuša Haradinaja, koga sumnjiči za ratne zločine na Kosovu 1998. i 1999. godine.

Vlada Srbije ocenila je da ovakva odluka suda "nema nikakve veze sa pravom i pravdom" i da "predstavlja politički čin" zbog čega se Srbija odlučila da "preduzme kontramere".

Srpski zvaničnici će svesti na minimum kontakte sa francuskim kolegama, a ambasadorki Francuske Kristin Moro uručena je protestna nota u kojoj se iznosi stav Srbije da je reč o politički motivisanoj odluci koja nije pravno utemeljena i u čijem obrazloženju nisu uvaženi materijalni dokazi koje je Srbija dostavila, među kojima su i izjave preživelih svedoka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 273 idi na stranu