Debakl Makrona kod kuće: Zvižduci i "Marin niotkuda" VIDEO

Francuski predsednički kandidat Emanuel Makron izviždan je prilikom "haotične posete" jednoj fabrici u problemu u rodnom gradu Amjenu.

Izvor: B92, Tanjug
Podeli
Getty Images
Getty Images

Makron, koji je boravio u planiranoj poseti Amjenu u nameri da razgovara s predstavnicima fabrike koja ima probleme, obreo se u tom gradu zajedno sa svojom rivalkom Marin le Pen, koja je pre njega nenajavljeno obišla postrojenje.

"Predsednica Marin", dobacivali su okupljeni kada je 39-godišnji Makron stigao ispred fabrike "Virlpul", kojoj preti preseljenje u Poljsku, prenosi AFP.

"Ovde sam da razgovaram sa vama. Naravno da se osećaju bes i anksioznost u ovoj zemlji. Mora se preuzeti odgovornost, zato sam ovde", rekao je Makron, prenosi AFP.

Le Penova se prethodno iznenada pojavila u krugu fabrike, koja se bavi proizvodnjom kućnih aparata, dok je Makron bio na sastanku s predstavnicima radnika fabrike "Virlpul".

Ona se, ispred fabrike, fotografisala sa radnicima praveći "selfije".

"Svi znaju na čijoj je strani Emanuel Makron, on je na strani korporacija. Ja sam na strani radnika, ovde na parkingu, ne u restoranima u Amjenu", poručila je Le Penova, u vreme dok je Makron bio na sastanku sa predstavnicima sindikata te fabrike u lokalnoj privrednoj komori.

Makron joj je uzvratio napisavši na svom nalogu na Tviteru da je Le Penova provela "10 minuta sa svojim pristalicama na parkingu ispred kamera, dok je on proveo sat i po sa predstavnicima sindikata, bez prisustva medija".

Mediji navode da je u Amjenu Makron upoznao svoju 24 godine stariju suprugu Brižit Tronj, koja je predavala dramu njegovom odeljenju u srednjoj školi. Iz tog grada otišao je sa 16 godina kako bi nastavio školovanje u Parizu.

Makron i Le Penova odmeriće snage u drugom, odlučujućem krugu izbora 7. maja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 482 idi na stranu