"Zatišje pred buru, pojavićemo se gde nas ne očekuju"

Studenti u Nišu koji su organizovali 20 protesta "Protiv diktature" od danas prave pauzu zbog prvomajskih praznika.

Izvor: Beta
Podeli
Tanjug
Tanjug

To je objavljeno na Fejsbuk stranici "Protiv diktature Niš".

Navodi se da će se organizatori protesta javiti posle praznika sa novim idejama i informacijama o tome kako će se "priča nastaviti".

"Još je mnogo posla pred nama i verujem da niko od nas neće odustati dok ne pobedimo. Sada je trenutak da nastavimo da se povezujemo i osmislimo puteve i načine ostvarivanja naših ciljeva i zahteva od kojih ne odustajemo", navodi se u objavi na Fejsbuk stranici.

U objavi se navodi da protesti neće "splasnuti" kao što je to vlast očekivala, već da se radi samo o "zatišju pred buru", da će se učesnici protesta pojaviti na mestu gde ih najmanje očekuju.

"Posebno smo ponosni što smo se u ovom protestu povezali sa sindikatima i radnicima i poručujemo im: šetaćemo sa vama i stajati sa vama kad god treba", ističe se u objavi.

Organizatori protesta "Protiv diktature" pozvali su građane da podrže sve aktivnosti koje radnički pokreti i sindikati organizuju, kao i sve aktivnosti udruženja građana kao što je "Udruženi pokret slobodnih stanara".

U objavi je navedeno i da svako ima pravo da izađe na ulicu i izrazi svoj stav na svoj način. Na centralnom Niškom trgu večeras u 18.00 časova kada su uobičajeno počinjali protesti nije bilo demonstranata.

Protest "Protiv diktature" u Nišu bio je privremeno prekidan tokom Uskrsa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 150 idi na stranu