Novosti: Selaković kandidat SNS za gradonačelnika BG?

U taborima stranaka i vlasti i opozicije uveliko se razrađuju i "pakuju" liste potencijalnih kandidata za prvog čoveka Beograda, pišu "Večernje novosti".

Izvor: Večernje novosti
Podeli
Tanjug
Tanjug

U "akciju se krenulo" iako do redovnih izbora za novu vlast u Beogradu ima još godinu dana.

"Prema našim informacijama, vrh naprednjaka će pre konačne odluke sprovesti detaljna istraživanja o tome da li je bolje da ovu trku trče sami ili u savezu sa partnerima, pre svega sa socijalistima, kao i koji adut ima najviše šansi na biralištima. U SNS je trenutno kao najozbiljniji pretendent na ovu poziciju viđen Nikola Selaković, koji se posle odlaska s mesta ministra maksimalno angažovao u stranci. On je zajedno sa Bratislavom Gašićem bio vodeći operativac upravo završenih predsedničkih izbora, na kojima je Aleksandar Vučić odneo ubedljivu pobedu", navodi beogradski list.

Osim Selakovića, na "političkoj kladionici" za prestonicu velike šanse se daju i potpredsednici Vlade Zorani Mihajlović, ali i gradskom menadžeru Goranu Vesiću.

"Gotovo je izvesno da aktuelni gradonačelnik Siniša Mali neće biti "u bubnju" kandidata za prvog čoveka Beograda. Socijalisti poručuju da je još rano za odluku o "bici za Beograd", a kako saznajemo, zasada su u opticaju dva aduta za gradonačelnika - aktuelni predsednik gradske Skupštine i šef beogradskog SPS Nikola Nikodijević, i ministar saobraćaja Aleksandar Antić", dodaje se.

Na opozicionom polu velika je gužva za fotelju, ka kojoj trenutno gravitira čak desetak kandidata za gradonačelnika.

"Kandidature su praktično već istakli lider "Dosta je bilo" Saša Radulović i predsednik Opštine Novi Beograd Aleksandar Šapić. Očekuje se da adute imaju i radikali, Dveri i DSS. Aleksandar Popović, koji je triput bio kandidat DSS za gradonačelnika, kaže nam da stranka sprema strateguju za izbore, ali da će formalne odluke doneti kada oni budu i zvanično raspisani. Demokrate, koje će na beogradske izbore najverovatnije ići sa Sašom Jankovićem i njegovim pokretom, zasada su najbliže odluci da za prestonicu kandiduju tim ljudi, bez isticanja aduta za gradonačelnika, koji se ionako ne bira direktno, već sa liste odbornika koji uđu u Skupštinu. Janković je poručio da za tu funkciju nije zainteresovan, a ni lider DS Dragan Šutanovac zasad nema takve ambicije", navodi se u tekstu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 273 idi na stranu