Protest u BG: "Za sutra spremamo nešto novo"

Beograd -- Učesnici protesta "Protiv diktature" počeli su da se razilaze oko 20.30 sa parkinga ispred zgrade Radio-televizije Srbije u Aberdarevoj ulici u Beogradu.

Izvor: Beta
Podeli
Foto: Tanjug/Rade Prelić
Foto: Tanjug/Rade Prelić

Novo okupljanje najavili su za sutra u 18.00 časova ispred Doma Narodne skupštine.

Okupljeni su prethodno puštali muziku iz serije "Bolji život" i uzvikivali "Doći ćemo opet", "Ostavke, ostavke" i izveli su preformans sa sedenjem i skakanjem uz skandiranje "Onesvesti se".

Sa razglasa okupljenima je najavljeno da organizatori za sutrašnji protest spremaju "nešto novo".

Prethodno su učesnici protesta ispred RTS-a izrazili nezadovoljstvo zbog izveštavanja javnog servisa, duvali u pištaljke, skandirali "Javna kuća Srbije", a u vreme emitovanja Dnevnika emitovali svoj "dnevnik".

Učesnici protesta počeli su da se okupljaju oko 18.00 časova, a u šetnju do zgrade RTS-a su krenuli nešto posle 19.00 časova sa Trga Nikole Pašića.

Nosili su dva velika transparenta - "Dole diktatura" i "Nikolić da poništi izbore, skupština da poništi izborni zakon", kao i manje "Protiv terora vlasti", "Ko laže taj krade, ko krade može u SNS" i druge.

Tokom protesta skandirali su parole protiv vlasti. Na protestu nema uniformisane policije, ali primećeni su policajci u civilu.

Protesti u Beogradu i drugim gradovima Srbije počeli su 3. aprila, dan posle predsedničkih izbora.

Učesnici protesta traže smenjivanje "političke elite", fer i slobodne izbore, smenjivanje članova Republičke izborne komisije i Regulatornog tela za elektronske medije, slobodu medija i smenjivanje "svih korumpiranih funkcionera".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 273 idi na stranu