Musliu: Naravno da je Rama moj predsednik, ne Vučić

Beograd -- Predsednik albanskog nacionalnog veća sa sedištem u Bujanovcu Jonuz Musliju izjavio je da je njegov predsednik Edi Rama, a ne Aleksandar Vučić.

Izvor: Prva
Podeli
Foto: B92
Foto: B92

Kako kaže, ne interesuje ga to što na svim dokumentima piše da živi u Republici Srbiji.

U ekskluzivnom intervjuu za Prvu televiziju Musliju objašnjava zbog čega on albanskog premijera Edija Ramu smatra za svog šefa.

"Naravno da je Edi Rama predsednik", kaže na pitanje da li je njegov predsednik Aleksandar Vučić ili neko drugi.

Prema njegovim rečima, po Ustavu Albanije Edi Rama je lider svih Albanaca, ma gde živeli.

Na opasku novinara Prve da na ulazu u opštinu i na dokumentima piše Republika Srbija, on je rekao: "Nek piše šta hoće" i dodao: "Ja živim u Preševskoj dolini".

Na insistiranje da kaže koga smatra svojim predsednikom, rekao je: "Rekao sam vam - Edi Rama".

Musliju je ponovio stav, koji je izneo odmah posle nedavnih izjava Edija Rame i Hašima Tačija o mogućem ujedinjenju Albanije i Kosova, da u tom slučaju treba da se "ujedini" i Preševska dolina.

"Ako se stvarno ujedine Albanci, zašto ne i Albanci Preševa, Medveđe i Bujanovca?", rekao je Musliju.

On navodi da "ne vidi ništa sporno u tome".

Ceo intervju možete pogledati u 18 časova na Prvoj televiziji.

Albanski premijer Edi Rama izjavio je ranije da se ne može isključiti unija Albanije i Kosova, ako ne bude šanse za članstvo zemalja Zapadnog Balkana u EU.

Predsednik opštine Bujanovac Jonuz Musliju izjavio je potom da zvanična Tirana ima punu podršku za "ujedinjenje Albanije i Kosova", ako izostane njihova evropska perspektiva, ali ne bez Preševa.

Musliju je u izjavi za agenciju Preševa Jon rekao da podržava ranije izjave albanskog premijera Edija Rame i kosovskog predsednika Hašima Tačija o uniji Albanije i Kosova, ali smatra da "bez Niša nema 'velike Albanije'".

Tači je izjavio za Radio Slobodna Evropa da će, ukoliko EU zatvori vrata Kosovu, "svi Albanci regiona živeti u jednoj jedinstvenoj državi kako bi se nastavilo dalje sa integracijom u evropsku porodicu".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 273 idi na stranu