Žestok politički potres preti Americi, sat otkucava

Vašington -- Finansiranje aktivnosti federalne vlade SAD biće obustavljeno 28. aprila ako Kongres i administracija Donalda Trampa ne usvoje zakon o budžetu za 2017. godinu.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: GettyImages
Foto: GettyImages

To će prouzrokovati blokadu vlade, a na stotine hiljada državnih službenika će biti poslato na neplaćeno odsustvo, dok će mnoge državne agencije i nacionalni parkovi zatvoriti svoja vrata, javlja "Glas Amerike"

"Mislim da želimo da vlada nastavi sa radom", izjavio je Tramp prošlog četvrtka, izrazivši nadu da će Kongres usvojiti zakon o budžetu i možda prerađeni zakon o zdravstvenoj zaštiti, prenosi agencija Rojters.

Predstojeći vikend, takođe, ima politički značaj, pošto će 29. aprila biti 100 dana od dolaska Donalda Trampa na vlast.

Američki zakonodavci su u decembru usvojili zakon kojim se odobrava finansiranje vlade i vladinih agencija do 28. aprila.

Na Kongresu je sada da postigne dvopartijski kompromis o novom zakonu kako bi moglo da se nastavi finansiranje budžetskih korisnika u fiskalnoj 2017. godini, koja se završava 30. septembra, piše Ju-Es-Ej tudej.

Moguće je i da zakonodavci usvoje kratkoročne mere kako bi se nastavilo finansiranje vlade u narednih nekoliko dana i nedelja posle isteka roka u petak, što bi im omogućilo dodatno vreme za pregovore.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 482 idi na stranu