Poslanici pitali, Gojkovićeva odgovarala u ime premijera

Beograd -- Tokom sednice Skupštine Srbije Nataša Mićić (LDP) je navela da je još 8. decembra postavila pitanje u vezi s vanrednom situacijom u Užicu uvedenom 2014.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: Tanjug / Rade Prelić
Foto: Tanjug / Rade Prelić

Ona je postavila pitanje i o mogućnostima zloupotrebe i selektivne primene Zakona o javnim nabavkama.

Mićićeva je navela i da je takođe još u decembru pitala ko će da nadzire rad medija u predizbornoj kampanji, dodajući da je od 2003. godine uveden standard praćenja rada medija, te da je to izostalo na prošlogodišnjim parlamentarnim i nedavnim predsedničkim izborima.

A na njeno pitanje zašto je portparolu LDP Jovanu Najdenovu zabranjeno da uđe u skupštinu, podsetivši da je i u petak vraćen sa skupštinskih vrata, te koji je osnov za zabranu ulaska saradnika poslaničkih grupa, predsednica parlamenta Maja Gojković rekla je da će to proveriti u Sekretarijatu.

Šef poslaničke grupe SDS Marko Đurišić pitao je ministra rudarstva i energetike Aleksandra Antića da li je tačno da je EPS od početka godine uvezao struju za 50 miliona dolara, da je proizvedeno samo 55 odsto od planirane proizvodnje u martu, te da li je neko odgovarao zbog pokušaja manipulacije računima za struju u januaru, kada su potrošači dobili mnogo veće iznose od utrošene struje.

Na njegovo pitanje da li će Vučić doći danas u Savamalu da kaže građanima ko je rušio objekte u toj beogradskoj četvrti, Maja Gojković je, navodeći da može da odgovori umesto premijera, rekla da Vučić danas neće moći da dođe u Hercegovačku, jer je u Leskovcu na otvaranju 15 kilometara obnovljene pruge.

"Zamoliću ga da vam pošalje izveštaj o njegovom angažmanu kao premijera", dodala je Gojkovićeva.

Srpska radikalna stranka zatražila je danas od ministra prosvete Mladena Šarčevića da hitno podnese ostavku, navodeći da je razlog moralne prirode, jer je, kako navode, ministar za državnog sekretara izabrao bivšeg radikala Marka Milenkovića.

Poslanik DS Dejan Nikolić zahvalio je svima koji su dali doprinos akciji prikupljanja sredstava za lečenje njegove maloletne ćerke u inostranstvu, a posle isteka vremena predviđenog za postavljanje pitanja Gojkovićeva ga je pozvala da postavi pitanje, navodeći da svi prolazimo kroz različite porodične tragedije, da ima vrlo blisku osobu koja prolazi kroz teške trenutke, te da za razliku od Nikolića, nema snage da stane pred kamere i o tome govori.

Poslanici su zatim počeli raspravu o amandmanima na predloge Zakona o biomedicinski potpomogunutoj oplodnji i o transfuzijskoj medicini.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 273 idi na stranu