Sveštenici i gradonačelnik čistili Staro groblje u Nišu

Niš -- Vladika raško-prizrenski i administrator Niške eparhije Tedosije, sveštenici i veroučitelji Niške eparhije čistili su Staro groblje u Nišu od korova i smeća.

Izvor: Beta
Podeli
Foto: Tanug
Foto: Tanug

Oni su to uradili zajedno s gradonačelnikom Niša Darkom Bulatovićem i radnicima JKP "Medijana".

Staro groblje u Nišu, koje je na 17 hektara, ne koristi se za sahranjivanje od 1971. godine. Čisti se samo sporadično, jer gradskim budžetom nisu predviđena sredstva za njegovo stalno održavanje.

Gradonačelnik Bulatović je najavio da će do kraja godine gradska vlast uraditi projekat trajne sanacije Starog groblja, nameravajući da ga urede deo po deo u narednih nekoliko godina, "onako kako budemo obezbeđivali sredstva".

On je rekao da su zbog nerešenih imovinskih odnosa propali raniji pokušaji da se uradi projekat trajne sanacije Starog groblja.

"Naša obaveza i dužnost su da ga učinimo lepšim, da ovde može svako da uđe, prošeta i da se divi spomenicima", kazao je Teodosije.

"Kada budemo završili čišćenje, pozvaću sve sveštenike eparhije niške da opojemo i okadimo svaki grob i pomolimo se za sve koji su ovde sahranjeni", istakao je vladika.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 150 idi na stranu