Seks-šop kod vrtića u BG, žalbe i "novine su bezobraznije"

Televiziji B92 stanovnici naselja Belvil žalili su se da je preko puta vrtića otvoren seks-šop te da to loše utiče na mališane.

Izvor: B92
Podeli
Foto: GettyImages
Foto: GettyImages

S jedne strane ulice vrtić, sa druge prodavnica igračaka, ali za odrasle.

"Veliki sam protivnik toga, deca su u pitanju", "Imam dvoje dece, kakav crni seks-šop", navode građani.

Vlasnik seks-šopa ne vidi kako njegov izlog može da uznemiri mališane i njihove roditelje

"Ima slika na bilbordima koje su provokativnije nego na mojoj radnji. Da otvorimo dnevne novine i da stavimo pored mog izloga da vidimo šta će biti provokativnije i bezobraznije. Desi se da muškarac ne može da ima odnos, kupi seksi igračku ženi i spasi brak. Kupovale su i komšije pa vidim da je ispao problem", kaže vlasnik radnje.

U opštini Novi Beograd uputili su nas na grad Beograd. Tamo kažu da nemaju ništa sa ovim seks-šopom te da su se oni uredno registrovali u APR-u i otvorili radnju kao i svaku drugu.

A ova radnja u APR-u registrovana je kao prodaja specijalizovanih igračaka na malo. Psihijatar i seksolog Jovan Marić ipak smatra da prodavnici igračaka za odrasle nije mesto pored vrtića.

"Nisam siguran, kad dete vidi i raspituje se, pa neko kaže gumeni i plastični polni organi pa dete to zamišlja pa će mu neko objasniti ko zna kako nakaradno, a to nije dobro", ističe Marić.

Marić ipak smatra da seksualno obrazovanje mora početi rano, ali da se to mora uraditi na znalački način.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 150 idi na stranu