Vučić naložio da se nađe pravično rešenje za Stojanku

Premijer Aleksandar Vučić naložio je da se preispitaju okolnosti pod kojima je došlo do naloga za iseljenje Stojanke Vukotić iz njenog doma u Arilju.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: Tanjug, arhiva
Foto: Tanjug, arhiva

On je naložio i da se u najkraćem roku nađe pravično i pošteno rešenje za taj slučaj.

Nakon što su se građani Arilja, koji ovih dana brane kuću svoje sugrađanke Stojanke Vukotić, pismom obratili za pomoć premijeru, Vučić je tražio od svih nadležnih službi materijale neophodne za sagledavanje tog problema, rečeno je Tanjugu u kabinetu premijera.

Stojanki Vukotić (80) preti prinudno iseljenje, a građani Arilja pismom su od premijera zatražili da spreči pravno nasilje, jer su uvereni da je nalog za iseljenje posledica sumnjive licitacije, u čemu su, kako navode, učestvovali i pojedini državni činovnici.

"Molimo Vas da ne kršite zakon, već da sprečite nepravdu i pokažete snagu države u zaštiti građana, u smislu da preispitate okolnosti pod kojim će Stojanka Vukotić iz Arilja ostati bez krova nad glavom", navodi se u pismu premijeru.

Stotine građana koji ovih dana brane njenu kuću uvereni su da iza sumnjive licitacije stoje i neki službenici državnih organa, ali isto smatraju i njeni pravni zastunici.

Stojanka Vukotić je, navode u pismu premijeru, samo zahvaljujući stotinama građana Arilja još u svojoj kući, ali možda samo do utorka 25.04.2017. godine, za kada je najavljeno ponovno izbacivanje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 273 idi na stranu