Veliki tovar oružja zaplenjen na granici FOTO, VIDEO

Beograd -- Na ulazu graničnog prelaza Gradina carinici su sprečili pokušaj krijumčarenja velike količine oružja i municije, sakrivenih u jednom kamionu.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: Carina
Foto: Carina

Kako je navedeno u saopštenju Uprave carina, u noći između između 20. i 21. aprila otkriveno je ukupno 80 cevi za vazdušne puške ''grizli 83-2'' kalibra 5,5 milimetara i ''grizli striker'' kalibra 4,5mm, 80 kundaka za pušku, 10 gasnih pištolja ''zoraki'' kalibra 9mm, 4.000 komada municije za gasni pištolj, kao i 70 optičkih nišana.

Oružje je otkriveno u kamionu novopazarskih registarskih oznaka kojim je upravljao Kruševljanin (27) prevozeći konditorske proizvode iz Turske ka Crnoj Gori.

Foto: Carina
Foto: Carina

Na pitanje carinskog službenika da li ima nešto da prijavi za carinsku kontrolu, osim robe koju transportuje, vozač je odgovorio odrično, a kamion je potom upućen na kontrolu mobilnim skenerom, kada su zahvaljujući tom uređaju, uočene nepravilnosti u zadnjem delu tovarnog prostora prikolice.

Carinici su sproveli detaljnu kontrolu kamiona i u kabini prvo otkrili deo neprijavljene robe, 70 optičkih nišana, 18 cevi za vazdušnu pušku i 10 drvenih kundaka za pušku, koja je bila sakrivena u krevetu i u kasetama iznad kontrolne table.

Potom je usledio i detaljan pregled robe u prikolici, kada je najpre pronađeno mesto gde je presečeno, pa ponovo lepljeno carinsko uže.

U zadnjem delu prikolice, kako je i pokazao snimak sa skenera, otkriveno je još 10 gasnih pištolja, 10 plastičnih kundaka za pušku, 60 drvenih kundaka za pušku, 62 cevi za vazdušnu pušku i 4.000 komada municije za gasni pištolj.

Kako je navedeno, obavljajući svoju bezbednosnu ulogu, carinici su otkrivanjem noćašnjeg pokušaja krijumčarenja oružja presekli još jedan lanac krijumčarenja i ukazali na postojanje organizovanih grupa koje se, kako se sumnja, bave prepravljanjem gasnog i vazdušnog oružja u konvencionalno, pa će ovaj slučaj biti predmet dalje istrage specijalizovanih bezbednosnih službi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 111 idi na stranu