Ponavljaju se izbori na tri biračka mesta

Izbori za predsednika Srbije biće danas ponovljeni na tri biračka mesta, na po jednom biračkom mestu u Novom Sadu, Trsteniku i Leskovcu.

Izvor: Beta, Tanjug
Podeli
Tanjug / Tanja Valić
Tanjug / Tanja Valić

Na ta tri biračka mesta pravo glasa ima 3.148 birača.

Izbori se ponavljaju na biračkom mestu 178 u Novom Sadu, 62 u Trsteniku i na biračkom mestu 75 u Leskovcu, nakon što je Republička izborna komisija (RIK) donela rešenje o ponavljanju glasanja na tim mestima na kojima su, zbog neregularnosti, izbori poništeni.

Do 13 časova na glasanje za ponovljene predsedničke izbore na tri biračka mesta je izašlo ukupno 18 procenata građana upisanih u birački spisak.

Na tri biračka mesta u Novom Sadu, Leskovcu i Trsteniku, na kojima se ponavlja glasanje za predsednika Srbije, do 10 časova glasalo je 6,1 odsto građana upisanih u birački spisak, saopštila je CRTA posmatračka misija "Građani na straži".

Na biračkom mestu 178 u Novom Sadu do 10 časova glasalo je 87 od 2.273 birača upisanih u birački spisak, na biračkom mestu 62 u Trsteniku, 64 od 650 građana upisanih u birački spisak a na biračkom mestu 75 u Leskovcu, na ponovljeno glasanje do 10 časova izašla su 42 od 225 upisanih birača.

CRTA je navela da je otvaranje tih biračkih mesta proteklo u skladu sa propisanim procedurama.

"Biračka mesta otvorena su uglavnom na vreme, glasačka kutija bila je prazna pre nego što je zapečaćena i kontrolni listić je ubačen u glasačku kutiju na početku samog glasanja. Sva biračka mesta su organizovana u skladu sa propisanim procedurama", navodi se u saopštenju.

Na tri biračka mesta u Novom Sadu, Leskovcu i Trsteniku ukupno je upisano 3.148 birača a glasanje na tim mestima ponovlja se na osnovu presuda Upravnog suda koji je prihvatio žalbe birača čije je prigovore Republička izborna komisija ranije odbila.

Na predsedničkim izborima 2. aprila najviše glasova je dobio kandidat vladajuće koalicije i aktuelni premijer Srbije Aleksandar Vučić za koga je, na osnovu 99,98 odsto obrađenih biračkih mesta, glasalo 2.012.341 građana sa pravom glasa ili 55,07 odsto izašlih birača. Konačne rezultate izbora Republička izborna komisija treba da objavi najkasnije 96 časova od zatvaranja biračkih mesta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 273 idi na stranu