"Mladi moraju da shvate, nema nebeske Srbije bez..."

Niko nema pravo da se igra demokratijom samo zato što je izgubio na izborima, izjavio je za "Kurir" predsednik Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić.

Izvor: Tanjug
Podeli

"Demokratija nema cenu. I za nju smo se svi zajedno borili. Niko nema tapiju na nju, ona pripada svim građanima Srbije. I niko, pa ni (Saša) Janković i (Vuk) Jeremić, nemaju pravo da se njom igraju samo zato što su izgubili na izborima. To ne rade junaci, to rade kukavice", rekao je Dačić.

Na pitanje o nezadovoljstvu mladih koji protestuju, on je rekao: "Ne kažem da u Srbiji ne teku med i mleko. I svi mi u Vladi i premijer Vučić shvatamo da ima onih koji su nezadovoljni. Ali nema nebeske Srbije bez mukotrpnog rada. I ti mladi ljudi to moraju da shvate. Oni su naša budućnost, ali nadam se da ćemo mi stariji uspeti da im ostavimo Srbiju sa što manje problema".

Upitan da prokomentariše spekulacije o njegovoj poziciji kao premijera u sastavu nove vlade, Dačić je ponovio da mu to nije bio motiv kada je podržao Aleksandra Vučića u predizbornoj kampanji.

"Ne kažem da bih to odbio ako mi bude ponuđeno, ali ne zato što mi je mila fotelja, već zato što bi to bilo važno za Srbiju. Ali da se ne lažemo, ako se to i dogodi, bio bi to veliki izazov za mene", rekao je on.

On je dodao da su standardi koje je Vučić postavio visoki i da bi zbog toga premijerska pozicija bila izazov, međutim, naveo je da o tome još nisu razgovarali.

"Pozicija premijera nije cenkanje na pijaci, već ozbiljan posao", rekao je Dačić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 273 idi na stranu