Stamatović protiv potvrde rezultata: "A drugi su ćutali"

Beograd -- Predsednički kandidat Milan Stamatović izjavio je da će njegov predstavnik u RIK opoziciju glasati protiv potvrđivanja preliminarnih rezultata izbora.

Izvor: Beta
Podeli
Foto: B92
Foto: B92

Kako je rekao, on podržava opoziciju, a ne vladajuću većinu.

Stamatović je povodom optužbi pokreta Doste je bilo da u RIK-u podržava Aleksandra Vučića rekao, da je "bestidno da njega koji je Vučića razbio u paramparčad na slobodnoj teritoriji Zlatibora, bivši ministar u Vučićevoj vladi optužuje za izdaju i podršku aktuelnoj vlasti".

Stamatović je u saopštenju istakao da njegov predstavnik u RIK-u ima striktan nalog od grupe građana "Za zdravu Srbiju - Milan Stamatović" da glasa protiv potvrđivanja preliminarnih izbornih rezultata, ali i da je za svaki slučaj odlučeno da zamene člana RIK-a.

"Pošto postoje različite interpretacije o tome šta će se dalje dešavati na sednicama RIK-a, juče smo, za svaki slučaj, RIK-u dostavili zahtev za zamenu našeg predstavnika u tom telu, o čemu mora da se glasa na sledećoj sednici. Mi nismo i nikada nećemo biti u toj 'ekipi' koja, na mala vrata, pokušava da legitimiše veliku izbornu krađu koja je bila samo epilog brutalno neregularne predizborne kampanje", naveo je Milan Stamatović.

On je kazao i da je o tome da je prethodna kampanja bila najneregularnija još od prvih višestranačkih izbora u Srbiji, 1990. godine, govorio kada drugi opozicioni kandidati nisu smeli ništa da kažu, kao i da je predlagao da se izbori bojkotuju.

"O neregularnosti sam govorio kada drugi opozicioni kandidati nisu smeli ništa da kažu, sve nadajući se da će nešto ušićariti u toj izbornoj baruštini, a u dva navrata sam, tokom kampanje, i predlagao da se, svi zajedno, sastanemo i porazmislimo o eventualnom bojkotu izbora", naveo je Stamatović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 273 idi na stranu