DJB: Naš predstavnik u RIK iz protesta otišao

Beograd -- Predstavnik Dosta je bilo u Republičkoj izbornoj komisiji Vojin Biljić iz protesta napustio sednicu RIK, saopštio je DJB.

Izvor: Beta
Podeli

Kako navode, Biljić je sednicu RIK napustio “zbog nezakonitog postupanja predsednika RIK-a koji je odbio da zahtev za svoje izuzeće prosledi Skupštini Srbije”.

Kako se u saopštenju navodi, time je predsednik RIK "brutalno prekršio Zakon o opštem upravnom postupku", i dodaje da je "zahtev za izuzeće predsednika RIK-a podnet zbog očigledne diskriminacije predsedničkog kandidata Saše Radulovića u RIK-u kada se odlučivalo o prigovoru DJB, nezakonitog ignorisanja svih inicijativa koje je DJB podneo RIK-u i favorizovanja samo jednog kandidata vladajućih stranaka".

Odbijanje predsednika RIK-a da poštuje zakon je očigledna zloupotreba ovog državnog tela i dodatno delegitimiše izbore za predsednika Srbije, navodi se u saopštenju i dodaje da je predsednik RIK "zahvaljujući većini koju mu redovno obezbedjuju predstavnici kandidata Nenada Čanka, Milana Parovića, Vojislava Šešelja i Milana Stamatovića, usvajao samo predloge koji su dolazili direktno od Aleksandra Vučića ili predstavnika vladajućih stranaka".

"Time je nezakonito delovao samo u interesu jednog kandidata, a diskriminisao sve druge. RIK mora da deluje nepristrasno i da donosi ;uke u skladu sa zakonom, a dosadašnjim odlukama RIK se pretvorio u sraman instrument vladavine Aleksandra Vučića", kaže se u saopštenju.

Pokret DJB podneti žalbu Ustavnom sudu na postupanje predsednika RIK-a, navodi se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 273 idi na stranu