"Tramp podržao palestinsku državu"

Jerusalim -- Istaknuti američki advokat Alan Deršovic izjavio je da mu je Donald Tramp govorio o rešenju o dve države koje će dovesti do nezavisne Palestine.

Izvor: Beta/AP
Podeli
Foto: Gettyimages
Foto: Gettyimages

Tramp je u februaru odstupio od dugotrajne politike SAD, kada je uskratio jasnu podršku nezavisnoj Palestini uz Izrael, rekavši da bi podržao i rešenje o jednoj državi ako se dve strane tako dogovore.

Međutim, Deršovic, koji je blizak izraelskom premijeru Benjaminu Netanjahuu, izjavio je danas za izraelski vojni radio da je Tramp podržao ideju o dve države u razgovoru s njim ovog meseca.

"Jasno je da je govorio o dvodržavnom rešenju. On ni na koji način nije sugerisao, bar ne u svom razgvoru sa mnom, rešenje o jednoj državi", rekao je Deršovic.

On je dodao da Tramp teži da doprinese miru i da veruje da palestinski predsednik Mahmud Abas takođe tome teži.

Advokat je rekao da je bio "prijatno iznenađen (Trampovim) znanjem o Bliskom istoku".

"On je pomenuo svako od pitanja kojim bi se trebalo baviti u svakoj vrsti mirovnog sporazuma: Jerusalim, bezbednost na Zapadnoj obali, demilitarizaciju, pravo na povratak. On je težio da prenese poruku da zaista želi mirovni sporazum", rekao je Deršovic, koji se slučajno sreo sa Trampom u jednom klubu na jugu Floride i razgovoaao s njim dvadesetak minuta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 496 idi na stranu