"Vreme je da Rusi dignu ruke od Crne Gore"

Podgorica -- Podrškom prijemu Crne Gore u NATO SAD su poslale jasnu poruku Rusiji da apsolutno ne može da se meša u unutrašnja pitanja vojnog saveza.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock

To je izjavio predsednik Atlantskog saveza Savo Kentera.

"Članstvo Crne Gore u NATO potvrđuje njeno mesto u evroatlantskom sistemu vrednosti", rekao je Kentera za podgoričke Vijesti i dodao: "Mislim da je vreme da shvate da treba da dignu ruke odavde i da ovde više nemaju apsolutno šta da traže, već da su dobrodošli samo kao gosti".

Komentarišući ratifiakciju u Senatu, iz američke ambasade su kazali da je podrška 97 od 100 senatora veliki korak napred prema članstvu.

"Verujemo da članstvo Crne Gore u NATO potvrđuje njeno mesto u evroatlantskom sistemu vrednosti i da će doprineti miru, stabilnosti i prosperitetu na Balkanu, u Evropi i SAD", saopšteno je "Vijestima" iz Ambasade SAD.

Ova odluka je potvrda i američke posvećenosti Balkanu i NATO u trenutku kada su mnogi očekivali da će se spoljna politika SAD promeniti dolaskom Donalda Trampa na vlast, smatra Kentera.

Posle odluke Senata, poslednji korak u američkoj ratifikaciji je potpis Trampa, a Kentera očekuje da se i to desi uskoro.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 136 idi na stranu