Crnadak: Ambasadorka u Hagu kršila proceduru

Sarajevo -- Ministar inostranih poslova BiH Igor Crnadak dobio je izveštaj komisije, koja je ispitivala slučaj ambasadorke BiH u Holandiji Mirsade Čolaković.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock

Ona je da njegovo pismo u vezi sa revizijom presude po tužbi protiv Srbije, prosledi Međunarodnom sudu pravde u Hagu.

Crnadak je rekao da, prema onom što je, kako je rekao, video u tom izvestaju očigledno je da je tu bilo kršenja procedura i zato će njegov sledeći potez biti pokretanje disciplinskog postupka protiv Čolakovićeve.

Na kraju tog postupka, kazao je, videćemo do kakvih sankcija i posledica će doći.

Crnadak kaže da je njegova obaveza da to učini jer na taj način brani institucije - i ministra inostranih poslova i Ministarstva inostranih poslova BiH.

"Želim i da sprečim pokušaje paralelizma u radu institucija BiH, jer je paralelizam veoma opasan i može dovesti do eskalacije problema i nepoverenja unutar BiH", istakao je Crnadak.

Crnadak smatra da je potez Čolakovićeve, koja se oglušila o njegov zahtev, a poslušala nelegalno naredenje bošnjačkog člana Predsedništva BiH Bakira Izetbegovića da pismo ministra inostranih poslova BiH ne prosledi Sudu u Hagu, bio vrlo nepromišljen i opasan po opšte odnose u BiH, zbog čega celi slučaj mora da ima odgovarajući epilog.

"Nadam se da u narednom periodu ovakvih ili sličnih slučajeva više neće biti. Neću dozvoliti da se bilo ko poigrava sa Ministarstvom inostranih poslova i da bilo ko, samo sa jednim telefonskim pozivom, pokušava da preuzme ulogu cele institucije, kao što je to Izetbegović pokušao prema ovom ministarstvu", naglasio je Crnadak, preneli su mediji u BiH.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 136 idi na stranu