Pile proglašen neuračunljivim, nije sposoban za suđenje

Beograd -- Treći osnovni sud u Beogradu izrekao je Aleksandru Stojanoviću zvanom Pile (46) meru obaveznog psihijatrijskog lečenja i čuvanja u zdravstvenoj ustanovi.

Izvor: Tanjug
Podeli

Kako navode, Stojanović nije uračunljiv, tj. nije sposoban za suđenje.

Stojanović je izazvao veliku pažnju javnosti kada se u avgustu prošle godine nakon pucanja na vozila u bloku 45 na Novom Beogradu, 18 sati skrivao od policije u jednom soliteru.

Sud je ovu odluku doneo na predlog tužilaštva, a nakon saslušanja dve komisije veštaka psihijatara.

Stojanoviću je određeno lečenje u ustanovi "otvorenog tipa", što znači da neće krivično odgovarati, jer je neuračunljiv.

Kako je istraga utvrdila, Stojanović je 25. avgusta u večernjim časovima iz svog BMW- pucao kroz otvoren prozor u toku vožnje u "opel insigniju", u koju je ispalio dva metka, a zatim u "pasat", u koji je ispalio jedan hitac.

Posle je pobegao u jedan soliter i skrivao se kod prijatelja koji će krivično odgovarati, jer su mu pomogli posle izvršenja krivičnog dela.

Treće osnovno tužilaštvo je optužnim predlogom sudu predložilo da Stojanovićevog prijatelja Velizara Jovanovića i njegovu suprugu Milicu osudi na jednu godinu kućnog zatvora, jer su skrivali Stojanovića, precizirao je portparol tužilaštva.

Tužilaštvo je, takođe, zatražilo po šest meseci kućnog zatvora i za brata i sestru Emila i Branislavu Brajkov, koji su se takođe uključili u skrivanje Stojanovića.

Oni su sakrili njegovih pet pištolja, koje je policija pronašla u hrani za pse.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 115 idi na stranu