RIK doneo rešenje o članovima i zamenicima biračkih odbora

Republička izborna komisija (RIK) je donela rešenje o imenovanju članova i zamenika članova biračkih odbora u proširenom sastavu za sprovođenje izbora.

Izvor: Beta
Podeli
Thinkstock
Thinkstock

Predsednik RIK Vladimir Dimitrijević rekao je da to rešenje obuhvata oko 100.000 ljudi na 8.396 biračkih mesta.

Predstavnica predsedničkog kandidata Saše Jankovića u RIK Vesna Rakić Vodinelić rekla je da se o toj tački, koja je bila prva na dnevnom redu sednice, ne može odlučivati, jer nije podeljen materijal.

"Kako ćemo odlučivati na osnovu ničega? Kako da odlučujemo bez jedne jedine činjenice", rekla je Rakić Vodinelić na šta je Dimitrijević odgovirio da je materijal preobiman i da svi imaju svoje predstavnike u RIK koji su mogli da prate taj proces.

RIK je formirao i radna tela za Kosovski upravni okrug, Kosovsko-mitrovački uprvni odbor, Pećki upravni odbor, Prizrenski upravni okrug i Kosovsko-pomoracski upravni odbor.

Ta radna tela obavljaju poslove u skladu sa Uputstvom za sprovođenje glasanja na izborima za predsednika Srbije na teritoriji AP Kosovo i Metohija.

Opozicija je negodovala jer je dobila dve verzije odluke o obrazovanju Radnih tela na Kosovu i Metohiji. Na jednoj verziji je bilo po 10 članova tela, a na drugom po 11.

Dimitrijević je rekao da je ranije u toku dana hakovana imejl adresa RIK, da je došlo do problema i da se glasa o rešenju sa 11 članova.

Posle 15-ominutne pauze članovima RIK je podeljen predlog sa po 11 članova radnih tela.

Predstavnik ĐB Ivan Ninić rekao je da u jednom predlogu nedostaju predstavnici predsedničkog kandidata Miroslava Parovića i da je pitanje da li je bilo malverzacija.

Dimitrijević je rekao da je mejl s prijavom Parovićevig predstavnika došao mejlom pred sednicu, a da je mejl ranije u toku dana bio hakovan.

Opozicija je napustila sednicu RIKA, sem članova SRS.

RIK je izglasao i rešenje o obrazloženju biračkih odbora.

Doneta je odluka i o izmenama tri člana u opštinama Inđija, Maldenovac i Rekovac.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 274 idi na stranu