Hodžaj: Vučić može na Kosovo uz uslove, biće tu tri sata

Priština -- Ministar inostranih poslova Kosova Enver Hodžaj izjavio je da je Aleksandru Vučiću dozvoljena poseta Kosovu u sredu i da će ona trajati tri sata.

Izvor: Beta
Podeli

Na konferenciji za medije s ministrom inostranih poslova Luksemburga, Hodžaj je rekao da je "posle mnogo uslovljavanja", odlučeno da se Vučiću dozvoli poseta Kosovu.

On je rekao da je to bila teška odluka za Vladu Kosova zbog, kako se izrazio, poslednjih provokacija Srbije, ali da je ona ipak doneta u duhu dobre volje prema međunarodnim prijateljima Kosova - Nemačkoj i Evropskoj uniji.

Prištinski mediji su juče javili da je Vlada Kosova odlučila da "uslovi" Vučićevu posetu time da u delegaciji ne budu ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović i odbrane Zoran Đorđević, kojima je Vlada Kosova prethodno zabranila ulazak na Kosovo.

Hodžaj nije rekao da li je taj uslov postavljen Vučiću prilikom davanja dozvole da poseti Kosovo.

Vučić je u ponedeljak na pitanje da li su mu kosovske vlasti uslovile da 29. marta ide na Kosovo i obiđe Leposavić, Vučić je rekao da o tome nije obavešten.

"Da li će da zabrane ili ne to je njihova stvar", rekao je Vučić gostujući na televiziji Pink i dodao da je mislio da na Kosovo ide sam, ali da sada ne zna da li će uopšte ići.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 77 idi na stranu