"Jedini izvor nestabilnosti u Srbiji je Vučićev režim"

Portparol tima Vuka Jeremića, Nikola Jovanović, rekao je da je skandalozno da Vučićeva vlast plaši građane "nekim makedonskim" ili "ukrajinskim scenarijom".

Izvor: Beta
Podeli
Tanjug
Tanjug

On je istakao i da je skandalozno da se to čini nekoliko dana uoči predsedničkih izbora u Srbiji.

"Jedini izvor nestabilnosti u Srbiji i opasnosti po građane predstavlja upravo ovaj režim. Uveli su vanredno stanje u zemlju projektovanjem nasilja sa samog vrha države, izmišljanjem afera i državnih udara, napadanjem aktivista drugih predsedničkih kandidata, zloupotrebom institucija i obaveštajnih službi, kao i brutalnom kontrolom nad medijima", navodi se u saopštenju.

U saopštenju se ocenjuje da pretnjom "makedonskim scenarijom" vlast priprema "alibi za izbornu krađu" jer, kako se navodi, vlast zna da ne može da osvoji ni blizu 50 odsto glasova u prvom krugu predsedničkih izbora.

Jovanović je u saopštenju pozvao vlast da odustane od "Vučićevog scenarija" i naveo da taj scenario podrazumeva izbornu krađu, izazivanje incidenata i širenja straha.

"Građane pozivamo da iskoriste svoje biračko pravo i u nedelju masovnom izlaznošću obesmisle izbornu krađu režima i pošalju ga u istoriju", navodi se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 274 idi na stranu