Uhapšen zbog krađe metadona, traga se za još 23 litra FOTO

Pripadnici policije u Novom Sadu rasvetlili su krađu metadona iz Kliničkog centra Vojvodine i uhapsili osumnjičenog B. T. (37), saopštio je MUP.

Izvor: B92, Dnevnik, 021.rs
Podeli
Foto: MUP
Foto: MUP

Ovaj Novosađanin se tereti da je, u noći 23/24. marta, kroz prozor provalio u metadonski centar i ukrao 59 flaša metadona i mobilni telefon.

Novosadska policija identifikovala je i uhapsila osumnjičenog, a u stanu koji on koristi pronađeno je oko 36 litara metadona, ukradeni telefon i alat koji je, kako se sumnja, koristio prilikom provale.

B. T. je određeno zadržavanje do 48 sati, po odobrenju javnog tužioca kome će biti doveden na saslušanje, uz krivičnu prijavu za krivično delo teška krađa, navodi se.

Foto: MUP
Foto: MUP

Podsetimo, vest da je Klinika za psihijatriju u Novom Sadu opljačkana i da je nestalo 59 flaša metadona objavljena je u subotu.
Petoro zavisnika primljeno je tada u Urgentni zbog uzimanja prevelike količine metadona. Opširnije - OVDE.

Kako "Dnevnik" piše, policija još radi na rasvetljavanju slučaja. Pripadnici MUP-a traže još 23 litra metadona. Do sada su pretresene dve kuće: ona koju koristi osumnjičeni B. T. i kuća njegovog oca.

Foto: MUP
Foto: MUP

Prema nezvaničnim saznanjima, metadon se čuvao u sefu u zaključanoj prostoriji s rešetkama na prozorima, ali odnedavno je premešten na drugu lokaciju. Prema svemu sudeći, lopov (ili više njih) je do metadona došao kroz prostorije Neuropsihijatrije, uz koju se Metadonski centar nalazi, a po tragovima koji su zatečeni, bilo ih je više i najverovatnije su u prostorijama proveli nekoliko sati.

Procene govore da je ustanova tom krađom oštećena za 500.000 dinara, odnosno oko 4.000 evra, iako je teško proceniti kolika je njegova vrednost na crnom tržištu, gde se prodaje kao i sve ostale vrste droga. Primera radi, bočica sa 100 kapi metadona se na ulici prodaje za 2.000 do 3.000 dinara tako da količina koja je ukradena iz novosadskog Metadonskog centra zapravo vredi nekoliko puta više.

Foto: MUP
Foto: MUP

U Metadonski centar po "terapiju" dolazi oko 300 osoba, od čega je oko 270 iz Novog Sada, dok je ostatak iz okolnih mesta. Izdaje se, u zavisnosti od propisane doze, dnevno, na dva-tri dana, ili na nedelju dana.

Ranijih godina su bila dva slučaja pokušaja krađe metadona, ali lopovima to nije pošlo za rukom jer se nalazio u metalnim ormanima, sa specijalnim bravama, a postojali su i alarm, rešetke i video-nadzor.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 115 idi na stranu