Na novom suđenju Ivanoviću najava novih svedoka i dokaza

Kosovska Mitrovica -- Na ponovnom suđenju Oliveru Ivanoviću u severnoj Kosovskoj Mitrovici uvodne reči predali su tužilac Romulo Mateuš i advokat Nebojiša Vlajić.

Izvor: Beta
Podeli

Oni su najavili po tri nova svedoka i nove materijalne dokaze koji će im, kako su rekli, pomoći u dokazivanju onoga što su tvrdili.

Sudsko veće kojem predsedava ista sudija iz Rumunije Roksana Komša i članice Veća Iva Nikšić i Franciska Fišer odlučilo je da 25. aprila u 10.00 časova bude organizovan obilazak mesta u južnom delu grada na kome se 14. aprila 1999. godine dogodio zločin nad civilima za koji je Oliver Ivanović optužen i osuđen na devet godina zatvora.

Apelacioni sud ukinuo je tu presudu i postupak vratio na ponovno suđenje, a Ivanoviću je pre mesec dana zatvorski pritvor zamenjen kućnim.

Ivanovićev advokat Nebojša Vlajić rekao je posle ročišta da će izlazak na lice mesta biti organizovan da bi se tužilac i dvoje novih sudija upoznali sa mestom na kome se zločin desio.

"Nakon toga će početi pozivanje svedoka, dokazni postupak će početi krajem aprila a mi danas nismo saznali ništa što već nismo znali", rekao je Vlajić.

On je dodao da će tužilac pozvati sve svedoke i ponovo će ih saslušati, predložio je i tri nova koji, smatra Vlajić, neće reći ništa novo.

Vlajić od ponovljenog suđenja očekuje, kako je naveo, "da optužnica propadne kao što je propala polovina one prethodne i da svima postane jasno, ne da je Ivanović nevin jer to svi znaju, već kakvo je Euleksovo tužilaštvo i misija koja je došla da nam uvede pravo na Kosovu".

Sudija je najavila deset novih ročišta do kraja juna, a Vlajić je rekao da nije optimista da će se proces završiti brzo.

"Ako bude kao u prethodnom postupku kada je sudija saslušavala sve svedoke, biće pravo čudo da se proces završi do kraja godine", rekao je Vlajić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 77 idi na stranu