Ubica iz Kijeva preminuo u bolnici

Kijev -- Ubica koji je usmrtio nekadašnjeg ruskog poslanika ispred hotela u Kijevu, umro je u bolnici, izjavio je portparol bolnice Artion Ševčenko.

Izvor: Tanjug
Podeli

Bivši poslanik Dume Denis Voronenkov ubijen je iz pištolja u centru Kijeva, a napadač je prevezen u bolnicu nakon što ga je ranio Voronenkov telohranitelj, saopšteno je iz policije, a prenosi Rojters.

Ukrajinski predsednik Petro Porošenko odmah je rekao da je ubistvo čin ruskog "državnog terorizma".

Na to je reagovao portparol Kremlja Dmitrij Peskov rekavši da su optužbe apsurdne, prenosi Rojters.

Policija Ukrajine saopštila je danas da je bivši poslanik ubijen ispred hotela u ukrajinskoj prestonici oko podneva, a da je njegov telohranitelj ranjen u pucnjavi.

Voronenkov je prošle godine pobegao u Ukrajinu sa svojom ženom i pomagao je ukrajinskim vlastima da izgrade slučaj o veleizdaji bivšeg predsednika te države Viktora Janukoviča.

Porošenko je rekao da je ubistvo "čin državnog terorizma Rusije, zemlje koju je morao da napusti zbog političkih razloga".

On je dodao da je Voronenkov bio jedan od glavnih svedoka ruske agresije na Ukrajinu, a pogotovo uloge Janukoviča u vezi sa postavljanjem ruskih trupa u Ukrajini.

"Verujemo da su sve neistine, koje se već mogu čuti o preuveličanom ruskom učešću, apsurdne", rekao je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 496 idi na stranu