"Najviše naslovnih strana za Vučića i Preletačevića"

Agencija za praćenje i analizu medija Kliping saopštila je da su novine naslovne strane za sedam dana najviše posvetile Aleksandru Vučiću i Luki Maksimoviću.

Izvor: Beta
Podeli

Vučić u statusu kandidata za predsednika i premijera, ali i njegovi koalicioni partneri, imali su 32 informativna i pozitivna pojavljivanja na naslovnim stranama dnevnih novina, dok je na drugom mestu Beli sa 12.

Slede Saša Janković i Vuk Jeremić sa po sedam pojavljivanja, i Vojislav Šešelj s pet pozitivnih i neutralnih pojavljivanja.

Na naslovnim stranama se u negativnom kontekstu najviše pisalo o predsedničkom kandidatu Jeremiću (šest puta), Jankoviću (pet), o Vučiću i Šešelju bio je objavljen po jedan kritički tekst na naslovnoj strani.

Najravnopravniji tretman predsednički kandidati imali su u dnevnom listu "Danas".

Analiza pokazuje da su u negativnom kontekstu o opozicionim kandidatima najviše pisali dnevni listovi "Informer", "Srpski telegraf" i "Alo".

Od osam objava "Informera" o predsedničkim kandidatima, šest je kritika opozicije, i to po tri o Jankoviću i Jeremiću.

Analiza je pokazala da novosadski "Dnevnik" na naslovnoj strani nije predstavio nijednog predsedničkog kandidata, osim Vučića, dok su najviše afirmativnih tekstova o Vučiću na naslovnim stranama imali "Alo", "Blic" i "Večernje novosti".

Oglasima u dnevnim listovima svoje kampanje su proteklih sedam dana počeli Vučić i Jeremić. Po istraživanju, Vučić je imao 34 oglasa, a Jeremić triput manje (11 oglasa). Ostali predsednički kandidati se nisu oglašavali na naslovnim stranama dnevne štampe.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 146 idi na stranu