Jeremić: Čega se Vučić plaši kad ima toliku podršku

Beograd -- Predsednički kandidat Vuk Jeremić rekao je da su istraživanja javnog mnjenja o predsedničkim rezultatima netačna.

Izvor: Beta
Podeli
Foto: Tanjug/Dušan Aničić
Foto: Tanjug/Dušan Aničić

Jeremić je pitao kandidata vladajuće koalicije Aleksandra Vučića "čega se plaši", kada ta istraživanja govore da on ima više od 50 odsto podrške građana, dok je Jeremić po tim prognozama tek četvrti ili peti.

"Mislim da ta istraživanja nisu tačna, i da razlog zbog čega je sva oštrica i svi resursi režima usmereni na mene upravo to što razumeju ko im je na ovim izborima najozbiljniji protivnik", naveo je Jeremić u pisanoj izjavi.

On je naveo da aktuelna vlast nastavlja sa specijalnim ratom i da više ne bira nikakva sredstva.

"Policija nam ulazi u prostorije i popisuje ljude. Narodna banka Srbije je tražila od svih poslovnih banaka da im se dostave imena, adrese i matični brojevi građana Srbije koji su se usudili da naprave donaciju našoj kampanji", rekao je Jeremić.

Jeremić je dodao i da se nastavlja do sada nezabeležena kampanja u medijima, ističući kao primer saopštenje Srpske napredne stranke, koje je potpisao potpredsednik te stranke Milenko Jovanov, u kojem je navedeno da "celokupnim narko-tržištem u Srbiji upravlja njegova supruga Nataša Jeremić".

Novinarka i supruga predsedničkog kandidata Vuka Jeremića, Nataša Jeremić, podnela je danas krivičnu prijavu Trećem osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu protiv Srpske napredne stranke, njenog lidera Aleksandra Vučića, kao i protiv funkcionera SNS Milenka Jovanova, rekao je advokat Vladimir Gajić.

"Ona je krivičnu prijavu podnela zbog događaja 20. marta kada su je optužili da je glavni vođa narko-dilera u Srbiji. Protiv SNS krivičnu prijavu je podnela na osnovu Zakona o odgovornosti pravnih lica, protiv Aleksandra Vučića kao odgovornog lica za zloupotrebu odgovornog položaja i kao podstrekača u odnosu na glavnog izvršioca, a to je Milenko Jovanov", rekao je Gajić novinarima u Beogradu.

On je rekao da je krivična prijava podneta "zbog izvršenja krivičnog dela lažno prijavljivanje" i da očekuje da će Tužilaštvo brzo reagovati.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 274 idi na stranu