SNS: Besmislene optužbe opozicije o krađi izbora na Kosovu

Beograd -- Kritike pojedinih opozicionih stranaka na Uputstvo o sprovođenju glasanja na KiM su besmisle, navodi zamenik šefa poslaničke grupe SNS Vladimir Orlić.

Izvor: Beta
Podeli

Osim toga, Orić je negirao navode da se njime omogućava izborna krađa.

Orlić je na konferenciji za novinare u Skupštini Srbije rekao da poslanici poslaničkog kluba "Nova Srbija - Za spas Srbije" navodima da je Uputstvo protivustavno samo manipulišu i pokušavaju da destabilizuju državu.

"Vođeni dubokom nervozom svog šefa i sponzora Vuka Tadićevog Jeremića činjenicom da je u kampanju ušao sa podrškom procenjenom na 18 odsto, a da danas ta podrška iznosi mizernih oko pet procenata i da i dalje pada, oni iznose laži i besmislice", rekao je Orlić.

Govoreći o odluci Ustavnog suda vezanoj za Uputstvo doneto za prošlogodišnje izbore, Orlić je rekao da Ustavni sud ni u jednom trenutku nije osporio regularnost izbornog postupka niti je doveo u pitanje da li su izbori bili demokratski.

"Ustavni sud je primetio samo formalnu stvar koju je i naveo u odluci, a odnosi se na činjenicu da je realizacija u praksi na Kosovu i Metohiji bila regulisana aktom niže pravne snage", dodao je Orlić.

On je podsetio da je Ustavni sud u istom mišljenju naveo i da duboko uvažava činjenice iz života koje govore da se na teritoriji Kosova i Metohije iz bezbednosnih razloga ne može realizovati proces uspešno do kraja bez pomoći OEBS-a.

"I upravo u tome leži razlog zašto se tako (da se glasovi broje u Raškoj i Vranju) organizuju izbori, ali to ni na koji način ne dovodi njihovu regularnost", dodao je Orlić.

On je istakao i da se na isti način izbori realizuju od 2012. godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 274 idi na stranu