Čanak: Država da više brine o radnicima starijim od 50

Beograd -- Predsednički kandidat LSV Nenad Čanak kaže da država mora više da brine o radnicima starijim od 50 godina i da je bez posla oko 200.000 ljudi iz te populacije.

Izvor: Beta
Podeli
Foto: Tanjug
Foto: Tanjug

"Država o njima mora pokazati posebnu brigu. Nezaposlenost je veliki stres za njih i njihove porodice, tim pre jer poslodavci najčešće traže mladje radnike", naveo je Čanak u pisanoj izjavi.

On je dodao da su subvencije od 150.000 do 300.000 dinara za zapošljavanje radnika iz kategorije teže zapošljivih, među kojima su i radnici stariji od pedeset godina, dobar podsticaj, ali da ne sme biti i jedina mera koja se preduzima.

"Zato bi u svakom preduzeću koje traži subvencije od države i zapošljava više od 50 radnika, barem svaki deseti radnik morao biti 50-godišnjak. Država to može i treba da precizira i zahteva od investitora koji očekuju subvencije od nje. Radnici i radnice stariji od 50 godina ne smeju da budu diskriminisani, kao što ni niko drugi u Srbiji ne sme da bude diskriminisan po bilo kom osnovu", dodao je lider LSV.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 274 idi na stranu