RIK usvojio rešenje o obrazovanju biračkih odbora

Beograd -- Republička izborna komisija usvojila je Rešenje o obrazovanju biračkih odbora za sprovođenje izbora za predsednika Srbije 2. aprila.

Izvor: Beta
Podeli
Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock

Osim toga, doneto je rešenje i o imenovanju predsednika i članova biračkih odbora i njihovih zamenika u stalnom sastavu.

Predsednik RIK Vladimir Dimitrijević je rekao da stalni sastav biračkih odbora broji oko 50.000 članova. On je kazao da će do 28. marta biti obrazovani birački odbori u proširenom sastavu.

RIK je usvojila i izmene Rešenja o određivanju biračkih mesta za glasanje na izborima za predsednika Srbije 2. aprila.

Izmene predviđaju promenu adrese Biračkog mesta 35, u beogradskoj opštini Čukarica, tako da će se, umesto na adresi Spasovdanska 8, glasati na adresi Spasovdanska 4a.

Promenjena je i adresa Biračkog mesta 71, tako da će se, umesto u Prote Milorada Pavlovića broj 2, glasati u toj ulici u broju 54.

Promenjena je i adresa Biračkog mesta 100, u naselju Sremčica, te ono više nije u Beogradskoj ulici 157A, već u broju 157.

Usvojenom izmenom promenjen je i naziv biračkog mesta u Kovinu, tako da će se, umesto u zbornici, glasati u učionici broj 12, u Gimnaziji Ekonomske škole "Branko Radičević".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 274 idi na stranu