"Eho komora - Tačijev plan "B" se pominje samo u medijima"

Priština -- Plan "B" kosovskog predsednika Hašima Tačija, koji podrazumeva transformaciju Kosovskih bezbednosnih snaga kroz izmene u zakonu, poteže se samo u medijima.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: Gettyimages
Foto: Gettyimages

To je izjavio poslanik Srpske liste Nenad Rašić, dodavši da se taj plan ne poteže za stolom, a time se stvara neka vrsta "eho komore", prenosi RTK 2.

Prema njegovim rečima, svakog dana se slušaju iste stvari, ali se ne razgovara o tome, već se samo potencira da je nacrt zakona o transformaciji KBS dobar za sve građane.

"To, da bi mi glasali, ali da nam neko ne da - nije tačno, takav pritisak nije korektan, to nije način kako bi nešto trebalo da funkcioniše u politici. Mi, nijednom, ni na koji način, nismo pričali o vojsci Kosova, a ovo potenciranje dovodi do apsurdne situacije, da se o tome potencira samo preko medija. Ako predsednik iole želi da ostvari neke ideje, trebalo bi da komunicira mnogo normalnije nego što to danas čini", rekao je on.

Hašim Tači nedavno je pokrenuo pitanje transformacije Kosovskih bezbednosnih snaga u Vojsku Kosova kroz izmenu zakona, međutim kosovski premijer Isa Mustafa kazao je da tako nešto može da se obavi samo u saradnji sa međunarodnim partnerima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 77 idi na stranu