Drama u avionu "Er Srbije" na putu iz Beograda za London

Četvoro putnika aviona "Er Srbije" koji je iz Beograda poleteo ka Londonu privedeni su po sletanju na londonski aerodrom "Hitrou".

Izvor: Beta
Podeli
Tanjug / Filip Krainčanić
Tanjug / Filip Krainčanić

Za te putnike se pretpostavlja da su britanski državljani pakistanskog porekla, a privedeni su zbog uznemiravanja putnika i potencijalnog ugrožavanja bezbednosti.

Članovi posade i putnici, među kojima je bila i novinarka Bete, prvo su osetili dim cigareta. Tri mlađa muškarca i žena su i posle više upozorenja putnika, nastavili da puše.

Er Srbija se oglasila povodom incidenta na letu Beograd - London i potvrdila da je policija po sletanju privela četvoro putnika koji su se neprimereno ponašali.

Situacija tokom dvočasovnog leta bila je napeta, dolazilo je i do svađe sa putnicima, a privedena putnica je ostale putnike optuživala za rasizam.

Tokom leta četvoro privedenih su non-stop sedali i ustajali, premeštali se s mesta na mesto, a druga četiri mlađa putnika iz aviona su praktično služila kao obezbeđenje i sprečavali ih da šetaju po avionu.

Jedna od stjuardesa otela je paklu cigareta i upaljač jednom od privedenih, oduzela pasoš i izdala pisano upozorenje, a u jednom trenutku zapretila je i da će avion prinudno sleteti.

Kada je avion konačno sleteo u London svi putnici su zamoljeni da ostanu na svojim sedištima i tada je ušla policija, uhapsila četvoro putnika, a od onih putnika u zadnjim redovima koji su im bili najbliži uzeti su iskazi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 115 idi na stranu