Dačić: Srbiji potrebna ozbiljnost, glasajte za Vučića

Predsednik Socijalističke partije Srbije (SPS) Ivica Dačić izjavio je u Smederevu da je Srbiji potrebna ozbiljnost i da je zbog toga važno ko će je voditi.

Izvor: Beta
Podeli
Foto: Tanjug, arhiva
Foto: Tanjug, arhiva

Dačić je pozvao birače da na predsedničkim izborima 2. aprila glasaju za kandidata vladajuće koalicije, aktuelnog premijera Aleksandra Vučić.

On je na skupu podrške Vučiću, koji su zajedno organizovale Srpska napredne stranke i Socijalistička partija Srbije, rekao da su svi drugi kandidati za predsednika Srbije "zavitlavanje".

"Videli smo neke kandidate za predsednika Srbije. To je zavitlavanje Srbije, bilo da je reč o (Saši) Jankoviću, (Vuku) Jeremiću, (Luki Maksimoviću, Ljubiši) Preletačeviću. Srbiji je potrebna strpljivost, ozbiljnost, važno je ko vodi Srbiju, jer Srbija ima velike državne i nacionalne probleme s kojima se suočavala vekovima. Veoma je važno da li će Srbija u ovom lavirintu pogoditi pravi put", rekao je Dačić.

On je dodao da je SPS pre šest godina napravio koaliciju sa SNS-om. "Nemam čega da se stidim, več se ponosim", rekao je Dačić.

Gradonačelnica Smedereva Jasna Avramović kazala je da se Vučić jedini setio Smedereva kada je bilo "slepo crevo i niko ga nije iskoristio", navodeći da je Smederevo zahvaljujući njemu postalo lider u razvoju privrede u celoj Srbiji.

"Aleksandar Vučić je prepoznao geostrateški položaj Smedereva i krenuo s nama da gradi Smederevo", rekla je Jasna Avramović i dodala da Smederevo ne sme zaboraviti Vučića zato što zajvaljujući njemu sada građani imaju redovne plate.

Ona je pozvala građane da na predsedničkim izborima zaokruže broj šest i da na taj način iskažu zahvalnost Vučiću na svemu što je uradio za Smederevo.

"Aleksandar Vučić ide dalje, posle 2. aprla vodiće državu Srbiju", rekla je Jasna Avramović i dodala da je Vučić "budućnost Srbije, budućnost Smedereva".

I član predsedništva SNS-a Bratislav Gašić pozvao je okupljene da izađu na izbore za predseika Srbije i zaokruže broj šest.

On je kazao da "širom naše lepe Srbije" čuje od prijatelja da nema razloga za zabrinutost, jer Vučić "ubedljivo pobeđuje". "Mi u to verujemo i nadamo se tome", kazao je Gašić.

Skupu podrške predsedničkom kandidatu Aleksandru Vučiću prisustovao je i predsednik Pokreta Snaga Srbije Bogoljub Karić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 274 idi na stranu