"Očekivali smo odbranu sa slobode"

Beograd -- Brat Olivera Ivanovića Miroslav kaže za B92 da je porodica lidera Građanske inicijative SDP očekivala da on bude pušten da se brani sa slobode.

Izvor: B92
Podeli
Foto: B92
Foto: B92

Oliver Ivanović će ipak, posle najave da će se ponoviti suđenje, biti u kućnom pritvoru, a iščekivanje ove odluke je bilo "jako teško" za njegove najbliže.

"Čuli smo se, nismo mnogo rečenica ni razmenili, na obe strane je situacija uzavrela. Radujemo se što je došao kući, verovatno ćemo razgovarati detaljnije tokom noći", kaže Miroslav Ivanović.

Gost Kažiprsta, inače sudija, kaže da su Ivanoviću prava na pravičan postupak uskraćivana od prvog trenutka ovog slučaja, od njegovog pritvaranja 27. januara 2014. godine.

"Prosto nije moglo da se odgovori na silu, organizaciju i mehanizme. Zaista je jako teško dokazivati gde ste bili određenog dana pre 17 godina, ali se i sa tim izašlo na kraj. Pre svega su se u izjavama pojedinih svedoka našle određene nelogičnosti koje su pomogle", kaže Ivanović.

I on i drugi pravni eksperti su iznenađeni činjenicom da se suđenje ponavlja, kada su uglavnom sudu predočeni izvedeni dokazi.

Kako kaže, Ivanović ipak ostaje u pritvoru, zbog "opasnosti od bekstva", iako je Vlada Srbije dala garancije.

"On mora da boravi u stanu, redovno će imati policijske posete i provere, a bez odluke prvostepenog suda ne sme da napušta stan", rekao je Ivanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 72 idi na stranu