Veselji objavio na Tviteru fotografiju sa Trampom / FOTO

Predsednik kosovske skupštine Kadri Veselji objavio je na Tviteru fotografiju sa novim predsednikom SAD Donaldom Trampom.

Izvor: B92
Podeli
Foto: GettyImages
Foto: GettyImages

"Izrazio sam duboku zahvalnost predsedniku Trampu zbog podrške SAD prema Kosovu. Blagosloveni smo savezom naša dva naroda", napisao je Veselji.

Nova ambasadorka Sjedinjenih Američkih Država u Ujedinjenim nacijama Niki Hejli nešto ranije je izjavila da Kosovo "zaslužuje da bude punopravna članica UN".

"SAD veruju da međunarodna zajednica treba da prizna da je Kosovo načinilo velike korake od proglašenja nezavisnosti. Kosovo zaslužuje da zauzme mesto koje mu pripada u međunarodnoj zajednici, uključujući i punopravno članstvo u UN", navela je ona.

Obraćajući se UN, Niki Hejli je rekla da Kosovo treba da učini mnogo više na jačanju vladavine zakona.

Osim toga, predsednik SAD Donald Tramp poslao je prošle nedelje pismo čestitke kosovskom predsedniku Hašimu Tačiju povodom godišnjice jednostrano proglašene nezavisnosti.

"Budućnost suverenog, multietničkog i demokratskog Kosova zavisi od stabilnog i prosperitetnog Balkana koji je u celosti integrisan u međunarodnu zajednicu. Sjedinjene Države su zajedno sa građanima Kosova slavili istorijsku zlatnu medalju na Olimpijskim igrama u Brazilu, kao i ulazak vaše fudbalske reprezentacije u FIFA", ističe Tramp.

Trampova čestitka ne bi trebalo da čudi, s obzirom na to da je Bela kuća nedavno saopštila da neće promeniti svoj stav prema Kosovu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 72 idi na stranu