Politiko: Kako je Balkan dobio Instragram predsednika FOTO

Slovenački predsednik Borut Pahor, koji je tokom studija radio kao maneken, često koristi Instagram kao kanal za poruke, navodi američki portal Politiko.

Izvor: Beta
Podeli
Foto: GettyImages
Foto: GettyImages

Osim toga, oni ga porede s predsednikom SAD Donaldom Trampom, koji se služi Tviterom.

Pahor, koji je ponudio da Slovenija posreduje u sastanku predsednika Rusije i SAD, inspirisao je korisnike Instagrama za haštag #boruting, koji Slovenci koriste kada ga parodiraju.

Ako je Tramp "Tviter predsednik", onda je njegov kolega Slovenije "Instagram predsednik", piše Politiko, koji je objavio Pahorove fotografije s te društvene mreže.

Pahor je uoči predsedničkih izbora 2012. u Sloveniji pozirao za kalendar i predstavio se u različitim ulogama, između ostalog kao mesar, radnik gradske čistoće i frizer, što mu je pomoglo da pobedi na izborima, navodi portal.

Slovenački predsednik na Instagramu ima više od 22.000 pratilaca, što je oko jedan odsto stanovništva Slovenije, a njegove fotografije najčešće imaju po 2.000 i više lajkova.

Kabinet predsednika Slovenije saopštio je da je on direktno uključen u rukovođenje nalogom na Instagramu, u čemu mu pomažu asistenti.

Istraživanja javnog mnjenja pokazuju da je Pahor na putu da dobije novi mandat na predsedničkim izborima u oktobru.

Po anketi koju je prošle nedelje objavio list Delo, 52 odsto Slovenaca ima pozitivno mišljenje o Pahoru, a svega 16 odsto negativno.

Moj mladič. @lukapahor #pahor #teenager #growingup #presidentpahor #president #presidentialpalace #slovenia

A post shared by Borut Pahor (@borutpahor) on

.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 138 idi na stranu