Posle februarskog proleća opet sneg, odložen fudbal

Beograd -- Nakon nekoliko toplih dana u Beograd su se vratili hladno vreme i sneg. Slično je i u ostalim delovima Srbije.

Izvor: B92, Beta, Tanjug
Podeli
Ilustracija: Tanjug
Ilustracija: Tanjug

Sneg nije bio jak, ulice su ostale čiste i nije se stvorila saobraćajna gužva. Slično vreme biće i sutra.

Ekipe Zimske službe "Beograd-puta" od prošle noći su na gradskim saobraćajnicama, a dežurstvo se nastavlja i tokom dana.

Kako je za Beoinfo rekao direktor Zimske službe "Beograd-puta" Ivan Tejić, sneg je intenzivno padao noćas od tri sata, ali samo u višim delovima grada, dok je u nižim provejavao.

"Noćas i tokom čitavog dana na terenu je četrdeset ekipa sa punom zimskom opremom. Na području Sopota i Barajeva tokom noći je napadalo oko sedam centimetra snega, a na Kosmaju oko deset. U ostalim, višim delovima grada nije premašivao pet centimetra, dok se u većem delu Beograda nije ni zadržavao na ulicama", rekao je Tejić.

Prema njegovim rečima, od noćas je posuto oko 200 tona soli i 10 tona kalcijum-hlorida.

Kako se navodi na sajtu Beoinfo, problema u saobraćaju nema niti je bilo skraćivanja linija javnog gradskog prevoza, naveo je Tejić.

Iz Auto-moto saveza navode da su ekipe trenutno najviše angažovane na prevoju kod Kosmaja, ali da se očekuje da se i odatle sneg ukloni veoma brzo.

Prema procenama, temperatura danas i tokom narednih dana biće u plusu, ali je Zimska služba i dalje u pripravnosti.

Svi putevi u Srbiji su prohodni i zastoji se trenutno ne beleže, iako na kolovozima ima snega, a saobraćaj je umerenog intenziteta, saopštio je Auto-moto savez Srbije.

Ipak, već u prvim popodnevnim i večernjim satima se očekuje više vozila, najviše na prilazima većim gradovima, pa savetujemo vozačima da imaju više strpljenja i tolerancije za volanom, ukoliko dođe do nepredviđenih zastoja i gužvi.

Kako se navodi, slab sneg i dalje provejava širom Srbije, dok magla tokom popodneva smanjuje vidljivost na području Kikinde.

Sneg koji je noćas padao u Pomoravlju, a danas pada povremeno i slabijeg intenziteta, nije napravio nikakve probleme, rečeno je danas Tanjugu u Sektoru za vanredne situacije za Pomoravski okrug.

Železnički i putni saobraćaj se odvija normalno, na autoputu Boegrad - Niš kroz Pomoravlje, ali i na lokalnim i regionalnim saobraćajncama. Problem je što na saobraćajnicama ima puno vode od snega koji se topi, kažu u Sektoru.

Na autoputu su očišćene sve trakek, a saobraćaj je pojačanog intenziteta, pre svega u pravcu Beograda. Mostovi i nadvožnjaci su posuti rizlom.

Snabdevanje strujom, vodom, gasom i toplotnom energijom je normalno.

Ipak, zbog snega odložena je utakmica 22. kola Super lige Srbije između Metalca i Radnika u Gornjem Milanovcu.

Meč između Metalca i Radnika trebalo je da se igra danas od 14.00 sati.

"Ovakva odluka doneta je na osnovu stanja na stadionu FK Metalac u Gornjem Milanovcu, uz saglasnost klubova-učesnika, delegata utakmice i sudijskog tima", navodi se u saopštenju Super lige Srbije.

U zavisnosti od meteoroloških prilika, ta utakmica će biti odigrana u novom terminu, a planirani datumi su 22. februar ili 1. mart.

U Srbiji će sutra biti umereno do potpuno oblačno, u većem delu dana suvo i malo toplije, samo na istoku i jugoistoku je moguć ponegde slab sneg, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

Najniža temperatura biće od minus dva do jedan stepen, najviša dnevna od četiri do osam stepeni. U Beogradu umereno do potpuno oblačno, suvo i malo toplije. Najniža temperatura jedan, najviša sedam stepeni.

Do petka promenljivo oblačno i toplije sa dužim sunčanim periodima i temperaturom iznad prosečnih vrednosti, samo u utorak je ponegde na severu moguća kratkotrajna kiša.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 148 idi na stranu