Janković započeo kampanju skupom u Hali sportova

Skupom u Hali sportova na Novom Beogradu zaštitnik građana u ostavci Saša Janković započeo je kampanju za izbore za predsednika Srbije.

Izvor: B92
Podeli
screenshot
screenshot

Među građanima koji su napunili halu bile su i brojne javne ličnosti koje su potpisale apel za Jankovićevu kandidaturu, kao i funkcioneri opozicionih partija.

Okupljenima se obratila majka Alekse Jankovića, dečaka koji je izvršio samoubistvo zbog nasilja koje je trpeo od vršnjaka u školi, a ovacijama prisutnih je ispraćeno i obraćanje proslavljenog košarkaškog stručnjaka Dušana Ivkovića, koji je istakao da građanska klasa u Srbiji treba da se probudi i da ima za koga da glasa.

Prisutnima su se obratili i lider Nove stranke Zoran Živković, predsednik DS Dragan Šutanovac, predstavnici više organizacija, kao i pevač Vlado Georgiev.

Na kraju je Janković poručio građanima da izađu na glasanje jer, kako je rekao, "radi se o nama".

"Znamo šta hoćemo, a šta nećemo. Dosta je bilo ponižavanja, Beograda na vodi i Srbije na hlebu i vodi, lažnih diploma i vazduplohova, provokacija, tabloida, državnih udara, laži... Ovo ne sme da bude država straha, ne sme da bude država u kojoj se kod lekara ide s mitom umesto s knjižicom, država gde nema srednje glase, gde nam prete ratom oni koji ga sami izazivaju, jer za drugo ne znaju", naveo je Janković.

On je obećao da će Ustav Srbije da važi.

"Pravna sigurnost, socijalna pravda, nezavisne institucije, slobodni mediji... To je Ustav Srbije", istakao je Janković.

Janković je početkom februara podneo ostavku na mesto zaštitnika građana, gde je proveo deset godina, a istog dana objavio je kandidaturu za predsednika.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 226 idi na stranu