Nova Srbija: Podrška Vuku Jeremiću

Predsedništvo Nove Srbije odlučilo je u Čačku da podrži kandidaturu Vuka Jeremića za predsednika Srbije.

Izvor: Beta
Podeli

Svi članovi predsedništva NS zauzeli su stav da se treba suprotstaviti vladajućem režimu u Srbiji, koji personifikuje lider Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić, zato što Srbija, kako je u saopštenju navedeno, pod aktuelnom vlašću svakodnevno tone u svim sferama života, bez bilo kakvih ozbiljnijih rezultata na ekonomskom, političkom i socijalnom planu.

"Nova Srbija smatra da je jedini čovek koji se u ovom trenutku može na pravi način suprotstaviti režimskom kandidatu Vuk Jeremić, koji će oko sebe okupiti širok front građana, udruženja, nevladinog sektora i političkih stranaka, a Nova Srbija će tokom predstojeće predizborne kampanje sve svoje resurse staviti u funkciju izborne pobede Vuka Jeremića", piše u saopštenju.

Kako je navedeno, ukoliko bude odlučeno da se raspišu i prevremene parlamentarne izbore Nova Srbija će biti deo opozicionog političkog bloka na čelu sa Vukom Jeremićem.

Nova Srbije bila je do skoro deo vladajuće koalicije. Do razlaza je došlo jer, po rečima lidera stranke Velimira Ilića nisu ispunjeni koalicioni dogovori i jer je SNS pokušala da "rasturi" Novu Srbiju.

Posle razlaza Nove Srbije i SNS iz stranke i poslaničkog kluba NS izašli su Dubravka Filipovski, Dragan Jovanović i Mladen Grujić, a preostala dva poslanika Miroslav Markićević i Goran Pekarski formirali su poslanički klub "Nova Srbija- Za spas Sbije" zajedno sa bivšim poslanicima sa liste Demokratske stranke Srbije Sandom Rašković Ivić i Đorđem Vukadinovićem kao i bivšom poslanicom Socijalističke partije Srbije Dijanom Vukomanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 226 idi na stranu