Ljajić: Čeka nas teška utakmica, nije vreme za bildovanje

Beograd -- Predsednik Socijaldemokratske partije Srbije (SDPS) Rasim Ljajić pozvao je članove svoje stranke da pruže podršku Aleksandru Vučiću.

Izvor: Beta
Podeli
Foto: Tanjug
Foto: Tanjug

Kako kaže, Srbiji je potrebna stabilnost i nisu joj potrebni eksperimenti.

"Potreban je minimum političke korektnosti i zahtevam da stanemo iza kandidata koji može da obezbedi kontinuitet politike koju vodi Vlada Srbije i sprečimo kohabitaciju koja bi mogla da nastane ako naš kandidat izgubi", rekao je Ljajić u Beogradu na skupštini Gradskog odbora SDPS-a.

On je rekao da je potreban predsednik jake snage da sprovede reformu, ubrza proces evrointegracija i rešava ekonomske i regionalne probleme.

Istakao je da, iako mnogi govore da će Vučić da pobedi na predsedničkim izborima, to baš i nije tako, navodeći da predstoji težak i mukotrpan posao i mnogo prolivenog znoja.

"Čeka nas teška utakmica bez obzira što je Vučić favorit, treba još mnogo truda se garantuje izborna pobeda i angažman svakog od nas pojedinačno", kazao je Ljajić.

On je rekao da je odustao od kandidature za predsednika Srbije, jer nije vreme za eksperimentisanje i "bildovanje" stranačkog rejtinga, već za mudru i hrabru odluku i stabilnu vladajuću većinu.

Prema njegovim rečima, jedino što zauzvrat za tu podršku traži je više poštovanja, a manje nepoverenja.

"Želim da učestvujem u utakmici i pobedim, jer neuspeh našeg kandidat je i naš neuspeh i iz tog čamca ako se prevrne mi (SDP) nećemo izaći neokvašeni", kazao je Ljajić.

Predsednik beogradskog odbora Srpske napredne stranke Nebojša Stefanović, koji je prisustvovao svečanom delu izborne skupštine Gradskog odbora SDP, rekao je da je zahvalan na podršci i da je to grant da će Srbija ići napred i da će biti stabilna.

Prisutnima se obratio i predsednik beogradskog odbora Socijalističke partije Srbije Nikola Nikodijević.

Na svečanom delu je saopšteno i da su stranački organi SDP-a Mariju Labović izabrali za novu predsednicu beogradskog odbora stranke.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 226 idi na stranu