Milena Ivanović: Očekujem da Oliver u sredu bude kod kuće

Supruga Olivera Ivanovića izjavila je da očekuje da će sudija Osnovnog suda u K. Mitrovici odlučiti da se lider Građanske incijative SDP brani sa slobode.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: Tanjug
Foto: Tanjug

"Očekujem da će Oliver u sredu posle podne biti u svojoj kući s porodicom, posle više od tri godine" rekla je za "Blic" Milena Popović Ivanović.

Oliver Ivanović priveden je 27. januara 2014. zbog navodnih ratnih zločina, ali njegova supruga smatra da je njegovo hapšenje poslužilo kao balans prema Albancima zbog tadašnje najave da se osniva međunarodni sud za zločine koje su počinili pripadnici OVK.

"Svi smo svesni da je u pitanju politički proces i hapšenje Olivera poslužilo je kao savršen balans. Mislim da i oni koji su odogovorni za tu nepravdu znaju da je Oliver nevin. Zato očekujem da će sudija Roksana Komša dozvoliti da se brani sa slobode. Tu ne bi smelo da bude prepreka. Oliver neće nigde da beži, već će biti sa nama, gde je bio i pre hapšenja, a i Vlada Srbije je dala garancije", kazala je ona.

Milena Popović Ivanović je rekla da odluku Apelacionog suda u Prištini da poništi presudu i ona i njen suprug shvataju korakom ka konačnoj slobodi i pravdi.

Suđenje lideru Građanske inicijative SDP Oliveru Ivanoviću vraćeno je na početak, odlučio je juče Apelacioni sud u Prištini.

Ivanovićev advokat Nebojša Vlajić rekao je Tanjugu da je Apelacioni sud poništio prvostepenu presudu kojom je Ivanović bio osuđen na devet godina zatvora i naložio ponovno suđenje.

Vlajić je kazao da je Apelacioni sud potvrdio oslobađajuću presudu za krivična dela koja su Ivanoviću stavljana na teret, a u vezi sa slučajevima iz 2000. godine.

Odluku o tome da li će Ivanović ostatiti i dalje u pritvoru ili će biti pušten na slobodu, doneće Osnovni sud u Mitrovici u sredu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 72 idi na stranu