Danas: Vujović najozbiljniji kandidat za premijera

Beograd -- Ministar finansija Dušan Vujović ima najviše šanse da zameni premijera Aleksandra Vučića na toj funkciji, saznaje list “Danas” od izvora iz SNS.

Izvor: Danas
Podeli
Foto: Tanjug
Foto: Tanjug

Kako se navodi, sagovornici lista “Danas” ističu da je Vujović "najozbiljniji kandidat jer je tehnokrata, ugledni ekonomista", kao i da bi se njegovim izborom "sprečio sukob suprotstavljenih frakcija u SNS-u".

"Dušan Vujović bi bio najbezbolnije rešenje... On ima izuzetnu reputaciju kao stručan, stamen, pouzdan i praktičan čovek", komentarišu izvori lista "Danas".

Ipak, kako se navodi, nije otpisan ni atuelni šefa srpske diplomatije i lider Socijalističke partije Ivica Dačić kada je o Vučićevom "nasledniku" na premijerskom položaju reč. U tom kontekstu, navodi se da je Dačić "veoma koristan Vučiću", kao i da je značajno to što je pozvao birače socijalista da podrže Aleksandra Vučića u "predsedničkoj trci".

"Pojedini krugovi na Zapadu ne bi bili oduševljeni kada bi Dačić seo u Vučićevu fotelju, budući da lider socijalista ima bliske političke veze sa Rusijom, ali on je, za razliku od Tomislava Nikolića, spreman da više balansira između Brisela i Moskve, pa se smatra boljim rešenjem od Nikolića, koji je izrazito proruski orijentisan i kao takav nije nimalo omiljen u briselskim i berlinskim krugovima", tvrde sagovornici lista “Danas”.

Kao potencijalni kandidati za premijersku poziciju pominju se još i Nikola Selaković, Zorana Mihajlović, Nebojša Stefanović, ali i Ana Brnabić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 226 idi na stranu