Otvaranje tri poglavlja krajem februara, početkom marta

Beograd -- Šefica pregovaračkog tima Srbije sa EU Tanja Miščević izjavila je da bi poglavlja 20, 26 i 29 uskoro mogla da budu otvorena.

Izvor: Tanjug
Podeli

Ona je dodala da se istvoremeno radi i na ostalim poglavljima.

"Ima različitih datuma koji se pominju, mi čekamo potvrdu, jedan je kraj februara, a neki smatraju da je početak marta bolji termin. Mi smo za sva tri (poglavlja) spremni", rekla je Miščevićeva novinarima u pauzi skupa o poglavlju 24.

Odgovarajući na pitanje da li napredak u dijalogu Beograda i Prištine može da ubrza otvaranje poglavalja, Miščevićeva je podsetila da je primena Briselskog sporazuma, kao i poglavlja 23 i 24 - merilo napretka Srbije.

"Želimo da napredujemo onim ritmom i tempom za koji je Srbija spremna. Zaista mislim da bi sva tri poglavlja sasvim slobodno mogla biti otvorena čim pre sporazum o njima bude postignut među državama članicama", rekla je Miščevićeva.

Ona je dodala da se istovremeno radi na ostalim poglavljima kao što je poglavlje 7 - intelektualna svojina, koje je već pripremljeno da se pošalje u Brisel.

"Ne čekamo na rezultate dijaloga jer smatramo da je jako važno da sve ono što su reforme ili potencijalne reforme u Srbiji pripremimo i kao takve predstavimo Briselu, jer su one zapravo najvažnije, što vas vodi ili ne vodi ka EU", istakla je Miščevićeva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 7 idi na stranu