U Brazil stigli avioni sa telima poginulih fudbalera

Tela fudbalera brazilskog kluba "Šapikoense", koji su poginuli u padu aviona, stigla su u Čapeku na jugu Brazila, gde će biti organizovana velika sahrana.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: Tanjug, arhiva
Foto: Tanjug, arhiva

Kako se navodi, tim je imao sjajnu sezonu pre nego što se desila tragedija, a očekuje se da na sahranu dođe 100.000 ljudi, prenosi AFP.

Prvobitno je bilo planirano da tri aviona brazilskog ratnog vazduhoplovstva prevezu tela poginulih fudbalera, ali je iz tehničkih razloga ta odluka promenjena.

Letovi su kasnili dva sata jer su se zvaničnici i lokalno stanovništvo okupili na aerodromu kako bi odali počast žrtvama, zbog čega se stvorila velika gužva, pa je ceo događaj prebačen na stadion.

Brazilski predsednik Mišel Temer na aerodromu je docekao avione.

Selektor brazilske reprezentacije Tite i šef FIFE Djani Infantino trebalo bi da stignu na stadion, a fudbalske legende Dijego Armando Maradona i Pele, kao i fudbalske zvezde Lajonel Mesi i Kristijano Ronaldo prethodnih dana odali su počast tragično nastradalom timu.

Na utakmicama Lige šampiona i Lige Evrope koje će se igrato sledeće nedelje minutom ćutanja odaće se počast fudbalerima.

Kapacitet stadiona na kome se nalaze tela fudbalera je 19.000 ljudi, a ogromni ekrani postavljeni su sa spoljne strane stadiona za one koji nisu uspeli da uđu na stadion.

Za članove porodica i prijatelje obezbeđeno je 2.000 šatora.

Zvaničnici još istražuju šta je uzrokovalo pad aviona.

U padu aviona, koji se desio u ponedeljak uveče, poginula je 71 osoba, a šest je preživelo.

Preživela su tri fudbalera, jedan novinar i dva člana posade.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 555 idi na stranu