Obrt: Jura "nije bila svesna", radnica dobija novi ugovor

Niš -- Samohrana majka Violeta Petrović, obolela od karcinoma, dobiće novi ugovor od kompanije Jura, saopštio je gradonačelnik Niša Darko Bulatović.

Izvor: Tanjug
Podeli

Bulatović za Tanjug kaže da je dobio pismo od Jure u kojem poslovodstvo navodi da nisu bili svesni okolnosti i specifične situacije u kojoj se Violeta našla, nakon što joj nije produžen ugovor koji je imala na određeno vreme, a u međuvremenu je obolela od karcinoma.

On je tim povodom održao pres konferenciju u Nišu i izrazio zadovoljstvo zbog raspleta situacije.

"Učinili smo sve što je u našoj moći da pomognemo u rešavanju ovog problema. Razgovarali smo pre svega sa njom, pa sa rukovodstvom i direktorima korporacije Jura. Dobili smo odgovor u kome se kaže da je korporacija rešila da iz moralnih i humanih razloga pruži pomoć u okviru svojih mogućnosti i ponudi joj ugovor", rekao je Bulatović.

On je zahvalio predstavnicima kompanije, ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja i svima koji su pomogli u rešavanju problema.

Violeta Petrović je u međuvremenu izjavila da je ranije danas bila kod gradonačelnika Bulatovića i da su razgovarali o svemu i da je on rekao da će učiniti sve da joj pomogne i da se reši ova situacija.

"Hvala mu na tome", rekla je Petrovićeva i objasnila da je kod gradonačelnika NIša prethodno bilo i poslovodstvo Jure, a da je zatim ona zajedno sa inspektorkom rada razgovarala sa Bulatovićem.

Pročitajte još:

On ih je, kaže, obavestio da su mu njeni poslodavci rekli da će danas doneti odluku i javiti šta su odlučili o njenom slučaju.

Petrović evaje dodala da je ceo slučaj došao i do ministra Aleksandra Vulina i da i on čini sve što može da joj pomogne i da bude zaštićena.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 136 idi na stranu