Snimljen pad aviona na Malti, izbio veliki požar /VIDEO

Valeta -- U avionskoj nesreći koja se dogodila na Malti poginulo je najmanje pet osoba, a snimak rušenja letelice objavljen je na društvenim mrežama.

Izvor: B92
Podeli
screenshot
screenshot

Snimak je na Fejsbuku objavio Lorent Azopardi, koji je slučajno video prizor, na kome se vidi kako je avion nakon pada buknuo i zahvatio ga je veliki požar.

Petoro poginulih su francuski državljani i još nije poznato da li su bili vojnici ili civili, kao ni šta je tačan uzrok nesreće.

U medijima su se prvo pojavile informacije da je reč o zvaničnicima granične agencije Fronteks, što je kasnije demantovano.

To je demantovala i visoka predstavnica EU Federika Mogerini, koja je navela da zvaničnika EU nije bilo u avionu i da letelica nikako nije povezana s Unijom.

Žrtve pada malog aviona na Malti su francuski carinici koji su imali izviđački let nadgledanja dolaska migranata i trebalo je da se vrate posle nekoliko sati leta, saopštila je malteška vlada.

Francuski carinici su bili na dužnosti praćenja trgovine migrantima i drogom i trebalo je da lete ka libijskom gradu Misurati.

.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 579 idi na stranu